City 2014
- AlexDesign
- gură spartă

Re: City 2014
O am in varianta veche si desi nu are stickere (nu ca le-as fi pierdut ci nu le-am primit) arata muult mai bine.
- benny07
- gură spartă

Eu sincer sunt dezamagit , iarasi seturi de politie , si autovehicule , atat si in rest se repete o mare parte a autovehiculerol. De ce nu fac si ei ceva mai "CITY" , dupa logica lor in lego city 50 % din populatie sunt politisti , 30% hoti , 10% pompieri , si restul is ceva oameni pe acolo rataciti . Nu fac si ei scoli , case , parcuri , inca o serie de trenuri , ceva de marfa , ma refer la fabrici , city se duce pe rapa . R.I.P
Canalul meu : http://www.youtube.com/channel/UCipsL5B ... &flow=grid
Bine precizat Benny ,numai set-uri care se tot repeta ,atat City cat si serile Castle care de ani buni de zile prezinta lupte intre lei-dragoni .Au cam ramas fara inspiratie designeri lego
. Iar seturile cara apar acum din film parca sunt un remake al seturilor Time Cruisers .
- benny07
- gură spartă

Ar trebuii sa faca un refresh la locurile de munca la designerii de la city
si sa angajeze un tanar cu creativitate (nu un batran ,ca la city ,care toata viata lui a fost politist si acum numai asta stie sa faca )sau sa angajeze un veteran de razboi
sau aici la city sa angajeze un om care a lurat la fabrica , sau un profesor , sau un architect , o bibliotecara , un celner
ceva de genu 
- AlexDesign
- gură spartă

Sunt de acord...colectionez CITY de multa vreme si populatia mea e de 60% politisti, 10%omuleti rataciti si restul pompieri si muncitori si hoti si ce o mai fi... :'(
Totusi pentru clairi ai modular buildings sau creator...
Totusi pentru clairi ai modular buildings sau creator...
- benny07
- gură spartă

da dar creator e cu totul altceva , iar modular building-urile sunt foarte cool dar si scumpe
si pentru un copil de 7 ani ar fi dificil sa construeasca unul , si nu are atatea posibilitati de joaca si modularele sunt facute sa fie expuse , nu sa se joace copii cu ele 
- AlexDesign
- gură spartă

am 14...nu 7. Si nu vad alta intrebuintare a seriilor CITY...eu le expun si de aceea am propus. Pot spune ca am o camera intreaga la dispozitie, dar jumate e deja luata de CITY si planul era ca o umplu in urmatorii 4 ani...restul de seturi sunt pe la mn prin camera sau facute piese in cutia cu piese(-ce inteligent as spune) 
- lapsanszkitamas
- gură spartă

- Judet: Mures
preadistinsule beni, eu spun chestia asta de cativa ani in coace. singura "noutate" este City Mine (care de fapt este transpunerea subseriei City Construction intr-un alt cadru) si hotii de lemne roflol . lipsesc chestiile elementare unui oras. am vazut orase fara inchisoare sau elicopter de politie, ba chiar exista orase care nu au statie de pompieri (eventual o autocisterna cu pompa operata de voluntari/firma privata) sau spital (dispensarul nu e spital), insa cam toate orasele au primarie, macar o scoala primara, transport in comun, muzeu/casa de cultura/etc, restaurante (ca barurile, desi mult mai raspandite, nu sunt pt copii) s.a.m.d.
intradevar pompierii si politia si ambulanta aeriana sunt mult mai atractive pt pustanii de maxim 6 ani dar dupa ce incepe sa umble la scoala si mai vede/intelege cate ceva in lume se schimba lucrurile.
acum daca tot am inceput, s-o ducem pana la capat: nici un oras, oricat de mare si rau ar fi, nu are mai multe unitati de mentinere a ordini decat unitati de salvare. adica ambulanta+pompieri>politie. poate Gotham City e o exceptie... in LEGO City, din 100 de minifigurine 80 is politisti si infracori, 5 is pompieri, unul e sofer/pilot/medic/paramedic la salvare, 1 e sofer pe autobus/autobetoniera/autoutilitara, 5 lucreaza in mina, 5 sunt in industria de transport (aerian si naval) si mai raman 3 cetateni. 97 de oameni lucreaza pt ca orasul sa functioneze pt 3 oameni

intradevar pompierii si politia si ambulanta aeriana sunt mult mai atractive pt pustanii de maxim 6 ani dar dupa ce incepe sa umble la scoala si mai vede/intelege cate ceva in lume se schimba lucrurile.
acum daca tot am inceput, s-o ducem pana la capat: nici un oras, oricat de mare si rau ar fi, nu are mai multe unitati de mentinere a ordini decat unitati de salvare. adica ambulanta+pompieri>politie. poate Gotham City e o exceptie... in LEGO City, din 100 de minifigurine 80 is politisti si infracori, 5 is pompieri, unul e sofer/pilot/medic/paramedic la salvare, 1 e sofer pe autobus/autobetoniera/autoutilitara, 5 lucreaza in mina, 5 sunt in industria de transport (aerian si naval) si mai raman 3 cetateni. 97 de oameni lucreaza pt ca orasul sa functioneze pt 3 oameni

Interesanta discutie, dar voi uitati cel mai important aspect: Lego este un business, si ca orice business, trebuie sa aiba profit(major chiar tinand cont de situatia pe plan mondial nu tocmai roz din zilele noastre).
Lasand la o parte aspectele de marketing / publicitate, cheia succesului se rezuma la raportul de cerere si oferta.
Uitati-va la varstele de pe cutii: 5-12 ani. La varstele astea, copiii sunt innebuniti dupa clasica confruntare dintre good vs bad guys, in cazul nostru politisti vs infractori cu o doza puternica de actiune, curse si urmariri(60007 for the win!). La varste de 5-12 ani copiii se joaca efectiv cu aceste seturi, nu le expun ca pe modulare. Sunt convins ca modelele de seturi sunt alese de Lego in urma unor numeroase sondaje si studii care arata ce isi doresc copiii cel mai mult, iar Lego nu fac altceva decat sa vina cu oferta pe acest segment care e din ce in ce mai bogata de la an la an. De asemenea, in acest mediu extrem de competitiv, in fiecare an trebuie sa faci tot timpul noi modele( ca la masini, smartphones, ipad-uri, unde apar modele noi in fiecare an). Si nu uitati ca anual multi copiii ajung la 4-5 ani si isi vor dori aproximativ cam tot ce-si doreau si cei care acum sunt mai mari, adica statie de politie, pompieri si ascunzatoare de banditi. La ce-i foloseste unui copil de 6 ani o primarie de jucarie ? Multi nici nu inteleg la varsta respectiva ce e de fapt o primarie... dar cu totii stiu de politia care trebuie sa prinda banditii. Pana si eu, cand eram mic, ma jucam de-a politia prinde hotii(cu masinutele alea chinezesti de tabla) si cate o invazie de extraterestrii cu un set 6939.
Pe de alta parte, va inteleg si pe voi. Si eu sunt ultra satul de politie si pompieri(mai ales ca noua statie de politie arata mai nasol decat cea din 2011, in opinia mea) si de atatea seturi care nu-s decat remake-uri. E adevarat ca nu-ti poti face un oras cu toate institutiile necesare doar din seturile oficiale, dar hai sa vedem si partea plina a paharului: fata de alte jucarii, Lego iti permite sa-ti faci propria primarie, scoala, etc... doar bani de seturi / piese sa ai. Si inca ceva, casele de la Creator sunt chiar ok pentru extinderea orasului, cu atat mai mult cu cat poti cumpara setul respectiv de inca 1-2 ori sa-ti completezi orasul si cu modelul alternativ.
Modular buildings ajuta enorm la constructia unui oras complet, dar sunt prea scumpe si oarecum "ascunse" de Lego(exclusive crap). Poveste similara si cu trenuletele, multi copii care ajung pe la expozitii abia atunci afla ca exista asa ceva din Lego si ca exista seturi de Lego Trains.
Ce mai vreau sa mai adaug:
- clar ar trebui si sper sa apara niste seturi noi de city trains(sunt niste zvonuri pentru vara 2014, dar nimic confirmat)
- sunt 100% de acord cu afirmatia despre Castle, a decazut in ultimul hal seria asta, dar suntem inca norocosi cu The Hobbit si Lord of The Rings, nu-s toate seturile pe gustul meu, dar toate mi se par mult peste Castle. Dupa ce se va termina cu The Hobbit in iarna lui 2014... Dumnezeu cu mila pe partea de history / fantasy(si cel mai rau este ca s-ar putea sa nu mai avem inca o serie de Lord of The Rings in vara 2014).
- seturile din film... nasoale ce sa zic. Totusi le apreciez celor de la Lego efortul de creativitate aici, poate va prinde la pustani. La cate seturi de Chima apar intr-un wave + Ninjago 2014, chestiile astea sunt la cautare se pare iar Lego, ca de obicei, incearca sa faca fata cererii.
Lasand la o parte aspectele de marketing / publicitate, cheia succesului se rezuma la raportul de cerere si oferta.
Uitati-va la varstele de pe cutii: 5-12 ani. La varstele astea, copiii sunt innebuniti dupa clasica confruntare dintre good vs bad guys, in cazul nostru politisti vs infractori cu o doza puternica de actiune, curse si urmariri(60007 for the win!). La varste de 5-12 ani copiii se joaca efectiv cu aceste seturi, nu le expun ca pe modulare. Sunt convins ca modelele de seturi sunt alese de Lego in urma unor numeroase sondaje si studii care arata ce isi doresc copiii cel mai mult, iar Lego nu fac altceva decat sa vina cu oferta pe acest segment care e din ce in ce mai bogata de la an la an. De asemenea, in acest mediu extrem de competitiv, in fiecare an trebuie sa faci tot timpul noi modele( ca la masini, smartphones, ipad-uri, unde apar modele noi in fiecare an). Si nu uitati ca anual multi copiii ajung la 4-5 ani si isi vor dori aproximativ cam tot ce-si doreau si cei care acum sunt mai mari, adica statie de politie, pompieri si ascunzatoare de banditi. La ce-i foloseste unui copil de 6 ani o primarie de jucarie ? Multi nici nu inteleg la varsta respectiva ce e de fapt o primarie... dar cu totii stiu de politia care trebuie sa prinda banditii. Pana si eu, cand eram mic, ma jucam de-a politia prinde hotii(cu masinutele alea chinezesti de tabla) si cate o invazie de extraterestrii cu un set 6939.
Pe de alta parte, va inteleg si pe voi. Si eu sunt ultra satul de politie si pompieri(mai ales ca noua statie de politie arata mai nasol decat cea din 2011, in opinia mea) si de atatea seturi care nu-s decat remake-uri. E adevarat ca nu-ti poti face un oras cu toate institutiile necesare doar din seturile oficiale, dar hai sa vedem si partea plina a paharului: fata de alte jucarii, Lego iti permite sa-ti faci propria primarie, scoala, etc... doar bani de seturi / piese sa ai. Si inca ceva, casele de la Creator sunt chiar ok pentru extinderea orasului, cu atat mai mult cu cat poti cumpara setul respectiv de inca 1-2 ori sa-ti completezi orasul si cu modelul alternativ.
Modular buildings ajuta enorm la constructia unui oras complet, dar sunt prea scumpe si oarecum "ascunse" de Lego(exclusive crap). Poveste similara si cu trenuletele, multi copii care ajung pe la expozitii abia atunci afla ca exista asa ceva din Lego si ca exista seturi de Lego Trains.
Ce mai vreau sa mai adaug:
- clar ar trebui si sper sa apara niste seturi noi de city trains(sunt niste zvonuri pentru vara 2014, dar nimic confirmat)
- sunt 100% de acord cu afirmatia despre Castle, a decazut in ultimul hal seria asta, dar suntem inca norocosi cu The Hobbit si Lord of The Rings, nu-s toate seturile pe gustul meu, dar toate mi se par mult peste Castle. Dupa ce se va termina cu The Hobbit in iarna lui 2014... Dumnezeu cu mila pe partea de history / fantasy(si cel mai rau este ca s-ar putea sa nu mai avem inca o serie de Lord of The Rings in vara 2014).
- seturile din film... nasoale ce sa zic. Totusi le apreciez celor de la Lego efortul de creativitate aici, poate va prinde la pustani. La cate seturi de Chima apar intr-un wave + Ninjago 2014, chestiile astea sunt la cautare se pare iar Lego, ca de obicei, incearca sa faca fata cererii.
- vitreolum
- gură spartă

- Judet: Bihor
- Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/
Trebuie sa recunoastem totusi ca politia rurarala in cadrul seriei city a fost o lovitura de maestru.
- AlexDesign
- gură spartă

A fost o lovitura de maestru dar a fost prea scurta. Am apucat daor vreo 4 seturi...si vroiam si sectia :'( . Legat de 60007, setul e genial, mai ales hummerul de politie. De fapt, setul a fost doar o reclama pentru LC: Undercover. Castle nu mi-am mai luat ce prin 2008 cand au inchis seria cu oamni vs orci caci astea m-i se par deja aberante. In fond, conider de asemenea ca seria din 2011 police si chiar cea din 2008 sunt mai interesante decat cea din 2014. ce ma supara cel mai mult, e ca la fiecare serie de politie schimba cate ceva, de aceea vreau neaparat de craciun sectia de politie din 2011 ca de nu o "pierd". All in all recomand celor de la TLG sa termine cu face-lifturile tuturor seriior.
Exact! La fel si cu mina 4204 care din ce am inteles se vinde foarte bine. Astea au fost highlight-urile pe 2012. Probabil ar trebui sa dezvolte mai mult aceste subserii si sa vina anual cu cate ceva nou. Deocamdata prima parte a anului 2014 nu aduce aproape nimic nou, cu exceptia 60059 Logging Truck.vitreolum scrie:Trebuie sa recunoastem totusi ca politia rurarala in cadrul seriei city a fost o lovitura de maestru.
- AlexDesign
- gură spartă

Dap. Logging truckul e interesant. Acel camion de marfa cu stivuitor am in varianta veche si parca imi place mai mult. Si e tare ideea cu ceva nou in fiecare an. pacat ca nu o vvor pune in practica prea curand :P
- benny07
- gură spartă

Parerea mea este ca ar trebuii sa faca o tema : "Town" care sa cuprinda toate cele care nu exista in tema "CITY" si sunt necesare pentru un oras si sa cuprinde varstele de 8-16 ani . 
- AlexDesign
- gură spartă

A mea e ca nu. Sa le lase unite ca nu stau sa cumpar 1000 de chestii diferite.