Chinezarii
- Ode
- gură spartă

Chinezarii
Chinezarii, din China.
Ma uitam pe ebay sa vad ce se mai gaseste, si am dat peste vanzatorul asta care vinde "lego"
http://www.ebay.com/sch/Toys-Hobbies-/2 ... _PrefLoc=0
Mi-a sarit in ochi pentru ca are preturi bune la masinile Ferrari, apoi am vazut de unde vin, si asa mi-am explicat pretul.
Ce e drept nu le vinde sub numele de Lego, dar face aluzie la calitatea replicilor si la compatibilitatea pieselor lor cu cele Lego.
Ma uitam pe ebay sa vad ce se mai gaseste, si am dat peste vanzatorul asta care vinde "lego"
http://www.ebay.com/sch/Toys-Hobbies-/2 ... _PrefLoc=0
Mi-a sarit in ochi pentru ca are preturi bune la masinile Ferrari, apoi am vazut de unde vin, si asa mi-am explicat pretul.
Ce e drept nu le vinde sub numele de Lego, dar face aluzie la calitatea replicilor si la compatibilitatea pieselor lor cu cele Lego.
- AlexDesign
- gură spartă

Re: Chinezarii
Si... noi ce legatura avem cu asta? ==no offence dar oricum nu as cumpara daca nu ar scrie mare Lego pe cutie==
-
ovidiusoft
- guraliv

Baietii aia care au avut rabdare sa testeze o multime de clone le-au dat doar 65/100 la scor, si zic ca e oribil:Ode scrie:Chinezarii, din China.
“Sluban” 8x8 heavy transporter truck (military HEMTT)
Nice website, sets look professional, don’t be fooled. Minifigs weird and rubbish quality with arms falling off, poor leg fit and un-grippy hands. Need mallet to assemble set. Sluban will be solely responsible for 100 million militaristic angry Chinese children with immensely strong hands. Horrible. Will not buy again.
Sluban were marginally better than Kazi, but the minifigs were terrible and were of a different design to boot. Hands-on experience means no more Sluban for me, thank-you, no matter how enticing their website is. DON’T BUY SLUBAN!
- Felix Mezei
- gură spartă

- Judet: Maramures
Lasati sa nu fim rautaciosi . Si la noi pe Okazii sunt unii nesimtiti care scriu "Tip Lego" . Vorba lui ALEX , de parca am cumpara "masina Logan tip Mercedes "
Macar stim de ce sa ne ferim ! Multumesc de informatii ODE si OVIDIUSOFT .
Macar stim de ce sa ne ferim ! Multumesc de informatii ODE si OVIDIUSOFT .
-
ovidiusoft
- guraliv

Eu cu astia care scriu "tip Lego" nu am nimic, desi as prefera sa scrie "compatibil Lego". Lego e pe cale sa devina nume comun - pentru multi chiar este deja si sunt convins ca multi nu stiu ca Lego e doar unul din brandurile de jucarii de constructie. Dupa Frigidaire, Adidas, Rimell, Dero, Xerox si altele, cred ca nu e o tragedie daca intra si Lego in lista brandurilor care a devenit nume comun, in definitiv este o recunoastere a importantei pe care a avut-o in viata oamenilor. Cu atat mai mult cu cat Lego e in definitiv "doar" o marca de jucarii.
"masina Logan tip Mercedes" e un pic exagerat :P. Dar mi se pare absolut natural sa caut "cauciucuri Logan" si sa gasesc "Michelin care se pot folosi pe masinile Logan", in nici un caz nu ma astept sa gasesc cauciucuri Logan produse de Dacia
"masina Logan tip Mercedes" e un pic exagerat :P. Dar mi se pare absolut natural sa caut "cauciucuri Logan" si sa gasesc "Michelin care se pot folosi pe masinile Logan", in nici un caz nu ma astept sa gasesc cauciucuri Logan produse de Dacia
- AlexDesign
- gură spartă

In opinia mea csle mai bune chinezarii is alea Enlighten ca sunt cele mai fidele copii dupa lego.
- BogdanStan
- guraliv

Unii sunt mai puristi, altii mai deschisi la minte, nu poti sa multumesti toti oamenii 
eu cred ca ideea de "lego" s-a universalizat, cum spunea cineva pe aici...apoi, daca ar costa si lego cat costa "facaturile" - care apropo, unele sunt foarte reusite si costa mai putin de jumatate din cat costa lego - nu ar fi nevoie de ele...lumea ar cumpara numai lego...ce-ar trebui sa intelegem din gandirea unora dintre voi, ca un copil dintr-o familie cu resurse financiare "romanesti" nu are voie sa se bucure de un joc de construit? pentru ca nu e LEGO?
nu mai fiti "hateri"..aveti bani de LEGO, foarte bine, cumparati pentru voi numai LEGO...dar nu judecati subiectiv si raportandu-va doar la criteriile voastre de selectie...
...discutia insa e foarte ampla, risc sa nasc polemici nesfarsite, de aceea eu ma opresc la acest comentariu
eu cred ca ideea de "lego" s-a universalizat, cum spunea cineva pe aici...apoi, daca ar costa si lego cat costa "facaturile" - care apropo, unele sunt foarte reusite si costa mai putin de jumatate din cat costa lego - nu ar fi nevoie de ele...lumea ar cumpara numai lego...ce-ar trebui sa intelegem din gandirea unora dintre voi, ca un copil dintr-o familie cu resurse financiare "romanesti" nu are voie sa se bucure de un joc de construit? pentru ca nu e LEGO?
nu mai fiti "hateri"..aveti bani de LEGO, foarte bine, cumparati pentru voi numai LEGO...dar nu judecati subiectiv si raportandu-va doar la criteriile voastre de selectie...
...discutia insa e foarte ampla, risc sa nasc polemici nesfarsite, de aceea eu ma opresc la acest comentariu
- AlexDesign
- gură spartă

Lego fake e naspa... eu raman la opinia mea. Sunt hater pentru ca din cate stiu eu, nimeni nu a dat drepturi de autor firmelor producatoare de fake-uir. Si calitatea lasa de dorit orice ai spune, de acolo si pretul. Evident ca numai o gandire romaneasca ar sacrifica calitatea pe pret.
- vitreolum
- gură spartă

- Judet: Bihor
- Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/
Sunt si alte considerente acolo pe langa cele financiare. Ia ca exemplu nivelul de toxicitate al plasticului si testele care se fac pe fake-uri comparativ cu cele facute de lego. Asta e un lucru pe care majoritatea parintilor il ignora, se gandesc doar ca mai salveaza din banii pe jucarii.
Mergem mai departe la partea mea favorita, cea de copy paste. Nu ajunge ca fac piesele identice, dar majoritatea mai si copiaza exact modelele Lego. De ce sa te obosesti sa faci tu ceva, cand poti face bani pe munca altuia, nu?
Majoritatea sunt facute in scarba, calitate deplorabila, copiate din diverse teme amestecate intr-un cocktail fara nici un simt estetic. Folosesc figurine si teme licentiate fara a detine drepturi (lucru practic ilegal).
Nu e vorba de nici o atitudine de hater, sunt motive bine intemeiate sa nu incurajezi sau sa promovezi asa ceva.
Mergem mai departe la partea mea favorita, cea de copy paste. Nu ajunge ca fac piesele identice, dar majoritatea mai si copiaza exact modelele Lego. De ce sa te obosesti sa faci tu ceva, cand poti face bani pe munca altuia, nu?
Majoritatea sunt facute in scarba, calitate deplorabila, copiate din diverse teme amestecate intr-un cocktail fara nici un simt estetic. Folosesc figurine si teme licentiate fara a detine drepturi (lucru practic ilegal).
Nu e vorba de nici o atitudine de hater, sunt motive bine intemeiate sa nu incurajezi sau sa promovezi asa ceva.
Practic, LEGO nu isi mai are patentate brick-urile din 1989, deci ca altii fac piese ca LEGO din punct de vedere legal, e ok. In schimb ca le copiaza seturile nu e !
Sincer, nici eu nu as cumpara piese care nu sunt facute de LEGO, desi in copilarie (prin `91) am avut.
In legatura cu calitatea brick-urilor, din pacate si LEGO Group a scazut calitatea fata de anii trecuti, din ce in ce mai mult gasesc inconsistente in ceea ce priveste uniformitatea pieselor de aceeasi culoare intr-un set. Dpmdv, deschiderea unei fabrici in China a avut un efect negativ asupra seturilor pe care le achizitionez.
Sincer, nici eu nu as cumpara piese care nu sunt facute de LEGO, desi in copilarie (prin `91) am avut.
In legatura cu calitatea brick-urilor, din pacate si LEGO Group a scazut calitatea fata de anii trecuti, din ce in ce mai mult gasesc inconsistente in ceea ce priveste uniformitatea pieselor de aceeasi culoare intr-un set. Dpmdv, deschiderea unei fabrici in China a avut un efect negativ asupra seturilor pe care le achizitionez.
- vitreolum
- gură spartă

- Judet: Bihor
- Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/
Da, sunt curios ce va fi odata cu fabricii din china... dar in europa nu cred ca ne va afecta prea mult, pentru ca la noi cele din cehia si ungaria se vor ocupa de aprovizionare.
- AlexDesign
- gură spartă

Am vazut zilele astea un Geonosian Cannon neoriginal exact la fel cu cel original... 50lei!!! Sariti mai sa-l luati! nu stiti ce pierdeti [NOT]!!!
Anyway-- am vazut si o struto-camila -- un speeder Chima cu Clone-trooperi pe el. Foarte original.. ce sa zic.
Legat de chestia cu fake-urile, e si aia controversata. Desi nu are nici o legatura, pe Youtube daca incari un video in materie de gaming in care pur si simplu te joci, fara comentarii e considerat proprietatea developerului jocului (cica). Lego ar trebui sa-si refaca patentul si sa ARDA fabrica din China cu tot cu matrite si sa o mute in Romania.
Anyway-- am vazut si o struto-camila -- un speeder Chima cu Clone-trooperi pe el. Foarte original.. ce sa zic.
Legat de chestia cu fake-urile, e si aia controversata. Desi nu are nici o legatura, pe Youtube daca incari un video in materie de gaming in care pur si simplu te joci, fara comentarii e considerat proprietatea developerului jocului (cica). Lego ar trebui sa-si refaca patentul si sa ARDA fabrica din China cu tot cu matrite si sa o mute in Romania.
Din pacate LEGO nu o sa arda fabrica din China pentru ca si ei, ca orice alta companie, vor sa aiva mana de lucru ieftina. In ceea ce priveste partea cu innoirea patentului, acest lucru nu mai este posibil, exista o legislatie care interzice monopolul unei companii pe piata, nu poate sa existe o singura companie care sa produca aceste brick-uri.
- Felix Mezei
- gură spartă

- Judet: Maramures
Sunt de acord cu BogdanStan sa nu fim hateri si ca toti copii ar trebui sa se poata juca . Nici eu n-am avut Lego in copilarie si ne jucam cu tevi de plastic prin blocurile in constructie si cu sapte pietre puse una peste alta (Castel).
Dar asa cum spune si Alex si Vitreolum de ce trebuie sa profiti de asocierea de nume si de munca altora in ceea ce priveste designul seturilor?
Iar ce spuneam eu de Okazii e ca e enervant la search cand cauti Lego sa gasesti tot felul de raspunsuri care te incurca .
Ca sa nu fie suparata lumea pe mine (nici BogdanStan), desi respect orice parere de aici , voi incheia cu o gluma neadevarata pe care o spun cu o fatza serioasa pe la petreceri :
"Parintii mei erau atat de saraci incat daca nu ma nasteam baiat , nici nu aveam cu ce sa ma joc toata copilaria"
Dar asa cum spune si Alex si Vitreolum de ce trebuie sa profiti de asocierea de nume si de munca altora in ceea ce priveste designul seturilor?
Iar ce spuneam eu de Okazii e ca e enervant la search cand cauti Lego sa gasesti tot felul de raspunsuri care te incurca .
Ca sa nu fie suparata lumea pe mine (nici BogdanStan), desi respect orice parere de aici , voi incheia cu o gluma neadevarata pe care o spun cu o fatza serioasa pe la petreceri :
"Parintii mei erau atat de saraci incat daca nu ma nasteam baiat , nici nu aveam cu ce sa ma joc toata copilaria"
- braker23
- gură spartă

- Judet: Cluj
- Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/
Vad ca se ingroasa gluma, asa ca ma infig si eu 
Da, nu e deloc frumos ca vezi duplicate de seturi peste tot, dar pana la urma, nu te obliga nimeni sa le cumperi. Au target-ul lor, adica cei care nu-si permit LEGO original, dar si oameni care nu stiu sa faca diferenta, cum ar fi socrul meu, lol. Oricum, pentru copii mici nu prea conteaza, tot LEGO e, asa ca m-am decis sa nu mai fiu hater, pace voua!
@Felix: foarte tare gluma, pot s-o folosesc si eu?
Da, nu e deloc frumos ca vezi duplicate de seturi peste tot, dar pana la urma, nu te obliga nimeni sa le cumperi. Au target-ul lor, adica cei care nu-si permit LEGO original, dar si oameni care nu stiu sa faca diferenta, cum ar fi socrul meu, lol. Oricum, pentru copii mici nu prea conteaza, tot LEGO e, asa ca m-am decis sa nu mai fiu hater, pace voua!
@Felix: foarte tare gluma, pot s-o folosesc si eu?